PP i CiU negocien per garantir el concert a les escoles de l’Opus Dei

Estudien una esmena a la LOMCE perquè els centres que separen alumnes per sexe segueixin accedint a les subvencions
Escola La Pineda L'H Opus
Escola La Pineda L'H Opus

El grup parlamentari del Partit Popular al Congrés dels Diputats negocia actualment amb altres grups com CiU, Foro Asturias i UPN una esmena d’última hora que garanteixi el concert econòmic a les escoles que separen als alumnes per sexe, com sobretot fan els centres que pertanyen a l’Opus Dei. El text de la LOMCE, impulsat pel ministre d’Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, podria ser modificat lleugerament perquè aquestes escoles no hagin de fer, com preveu la llei, “una justificació objectiva i raonable de l’excepció general a la coeducació” per seguir accedint a les subvencions.

 

Així, les forces conservadores busquen una drecera perquè les escoles segregadores no estiguin obligades a concretar un programa de mesures acadèmiques destinades a afavorir la igualtat per obtenir el concert. Diputats d’aquests grups han arribat a afirmar que aquest requisit suposa una “presumpció de discriminació” per a aquests col·legis, que amb l’esmena que es negocia ara tindrien la mateixa consideració que qualsevol altre centre concertat.

 

La proposta del PP consisteix en substituir la paraula ‘raonable’ (a la frase una justificació objectiva i raonable de l’excepció general a la coeducació) per ‘raonada’. Segons han assegurat des del partit, ‘raonable’ pot ser més subjectiu mentre que ‘raonada’ dóna més marge als centres per exposar el perquè de la separació de nens i nenes i les mesures amb les que pretenen afavorir la igualtat.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari