Els denunciants del ‘cas Vinaròs’, denunciats

Un jutjat de Castelló imputa Reinaldo Colás i Joaquín Crespo, que mantenen les acusacions per la suposada xarxa de pederàstia orquestrada per Carlos Fabra i Giuseppe Farina, per delictes contra l'honor i l'administració de justícia
Joaquín Crespo (xarxa pederàstia castelló)
Joaquín Crespo (xarxa pederàstia castelló)

El cas de la xarxa de pederàstia que entre els anys 1995 i 1999 suposadament va operar a Benicarló i a Vinaròs continua viu, després que el Jutjat d’instrucció número tres de Castelló hagi obert diligències per acusar Reinaldo Colás i Joaquín Crespo. El primer, passats 15 anys, manté les acusacions d’abusos a les seves dues filles i altres menors del centre Baix Maestrat, i la posterior connivència de la justícia amb els agressors.

 

L’altre imputat és Joaquín Crespo, qui hauria estat testimoni presencial de les “festes amb drogues i violacions de nens” que s’haurien produït al bar España de Benicarló i al Mas del Coll -sempre segons l’explicació dels imputats a partir de la versió d’una quinzena de les suposades víctimes- sota la batuta de l’empresari italià Giuseppe Farina i de l’expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra.

 

El Jutjat d’instrucció número 3 de Castelló va obrir, amb data cinc de juny d’aquest 2013, diligències prèvies contra Reinaldo Colás i Joaquín Crespo per un presumpte delicte contra l’honor i l’administració de justícia. La interlocutòria considera que els dos imputats es van “posar d’acord” per “actuar amb ànim d’infamar”.

 

L’escrit emès pel jutjat recorda que Reinaldo Colás, en nom propi i com a president de l’Associació de Víctimes de la Corrupció Sexual Infantil, va remetre un escrit a la Fiscalia General de l’Estat, l’any 2007, en el qual manifestava que tant la jutgessa instructora del presumpte cas d’abusos com la fiscal “havien obstaculitzat” les diligències prèvies “amb la finalitat que no se seguissin investigant els delictes de pederàstia denunciats, fent tot el possible per encobrir els delictes i que s’arxivés la causa, de forma interessada i per corporativisme amb els presumptes implicats”.

 

MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ EN PAPER DEL SETMANARI EL TRIANGLE

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.