“És una gesta històrica”

Les víctimes del franquisme celebren l'ordre de detenció de quatre torturadors del règim dictada a l'Argentina i demanen col·laboració al govern espanyol
Sense títol
Sense títol

“És una gesta històrica”. Així ha qualificat l’advocat de les víctimes del franquisme la primera ordre de detenció contra quatre antics membres de les forces de seguretat espanyoles per haver torturat opositors a la dictadura. L’ordre l’ha dictat una jutgessa argentina i les víctimes reclamen ara col·laboració al govern espanyol per fer justícia amb els delictes de repressió comesos pel règim franquista.

 

La jutgessa argentina María Servini de Cobria va ordenar dimecres la detenció dels antics membres de les forces de seguretat espanyoles Jesús Nines Aguilar, Celso Galván Abascal, José Ignacio Giralte i Juan Antonio González Pacheco, àlies ‘Billy el Niño’, sota l’acusació de tortura. Segons publiquen alguns mitjans, els següents imputats podrien ser l’exministre d’Interior Rodolfo Martín Villa, i l’exministre franquista i sogre del ministre Alberto Ruiz-Gallardón, José Utrera Molina.

 

Un dels advocats impulsors de la querella, Carlos Slepoy, ha assegurat que els reclamats per la Justícia argentina poden ser actualment detinguts en qualsevol lloc del món. En aquest sentit, la col·laboració que s’espera d’Espanya consistiria en la detenció dels imputats per a la seva posterior extradició.

 

El lletrat Slepoy s’ha referit al procés que l’Audiència Nacional espanyola va obrir per investigar els crims comesos per la dictadura militar argentina i ha assegurat: “L’esforç de la Justícia espanyola contra la impunitat dels crims de l’última dictadura militar a Argentina està sent retornat”.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari