El principal donant dels papers de Bárcenas fitxa Piqué

La constructora de Villar Mir anunciarà aquesta setmana el nomenament de l'exlíder del PP català
Sense títol
Sense títol

Josep Piqué, exlíder del PP català, expresident de l’aerolínia Vueling i encara president del Cercle d’Economia català, ha presentat aquest dimarts a Madrid un llibre, encara que la gran notícia s’ha produït en filtrar-se la seva propera contractació per la constructora OHL que dirigeix Juan Miguel Villar Mir.

Piqué serà nomenat aquesta setmana nou Conseller Delegat de l’entitat i Vicepresident. El fitxatge del que fora ministre d’exteriors durant el Govern de José María Aznar per la constructora que apareix com a principal donant del PP en la comptabilitat B del partit, també coneguda com a ‘papers de Bárcenas’, ha provocat recels.

Segons un informe policial, entre 2002 i 2009, OHL va aconseguir l’adjudicació 619 obres públiques, el muntant de les quals va ascendir a 7.758,21 milions d’euros, dels quals, els més quantiosos, 215, van ser concedits per estaments públics controlats pel PP per un import de 4.652,66 milions d’euros.

Durant les últimes setmanes s’havia especulat amb la possibilitat que Piqué tornés a la política per entrar al Govern en el proper canvi de carteres, però l’expresident de Vueling ha anunciat que no té intenció de tornar a aquest sector. Les importants retribucions que obté en els seus càrrecs en l’empresa privada poden tenir la culpa d’això. En 2012 els seus ingressos de l’aerolínia van superar els 300.000 euros.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari