El cas Riviera i Saratoga: prostíbuls i suborn policial

Aquest dilluns ha començat el judici per la presumpta trama de proxenetisme i suborn policial als macroprostíbuls Saratoga i Riviera
Sense títol
Sense títol

Macroprostíbuls i suborn policial. El judici sobre els coneguts macroprostíbuls –ara tancats- Saratoga i Riviera ubicats a Castelldefels ha arrencat aquest dilluns amb la declaració d’un dels principals acusats. Es tracta de l’Inspector en Cap de la Brigada d’Estrangeria i Documentació de la Policia espanyola, José Javier Martin Pujal, acusat de cobrar comissions als responsables dels macroprostíbuls a canvi d’informació policial.

 

Aquest cap policial ha estat sotmès a l’interrogatori del fiscal anticorrupció, Fernando Bermejo, i en les seves respostes ha negat haver demanat comissions als bordells per avisar-los de les operacions policials. Les converses telefòniques punxades mostren com Martin Pujal negocia amb els propietaris dels prostíbuls una quantitat per avisar-los abans d’una batuda policial. Ell diu que tot plegat era perquè estava infiltrat per obtenir més informació, tot i que mai ho va comentar als seus superiors.

 

L’Inspector en Cap de la Brigada d’Estrangeria es va reunir amb els propietaris dels macroprostíbuls i els hi va comentar que “seria raonable” cobrar la meitat del que havia cobrat un cap superior seu que estava presumptament implicat en aquesta trama de suborn policial.

 

El director del Club Saratoga, Carmelo Sanz, ha declarat que l’únic que els va extorquir va ser l’Inspector Martin Pujal i ha negat que hi hagués una conxorxa amb la policia per rebre informació sobre quan serien les batudes per procedir a amagar les noies il·legals que treballaven en el prostíbul. Aquest responsable del Saratoga ha insistit a negar els fets que sosté el fiscal malgrat les converses telefòniques que s’han sentit en el judici que posen en entredit els seus arguments.

 

Segons l’escrit del ministeri fiscal, els propietaris i encarregats del Riviera i del Saratoga es van lucrar de 2002 a 2008 de l’explotació de dones que estaven en situació irregular. Un negoci que es va veure afavorit per les informacions que rebien de la cúpula que dirigia en aquells moments la Brigada Provincial d’Estrangeria i Documentació de Barcelona, que depenia de la Unitat contra les Xarxes d’Immigració i Falsedat Documental. El fiscal demana de 3 a 44 anys de presó pels 20 acusats que declararan en el judici que es celebra a l’Audiència de Barcelona.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari