12 milions d’euros per a la Casa Reial el 2012

L'organisme públic Patrimonio Nacional va destinar 12 milions d'euros a la Corona i als actes d'Estat el 2012
Monarquia
Monarquia

Més diners per a la Família Reial. Segons publica el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) d’aquest divendres, que ha penjat els comptes de Patrimonio Nacional de 2012, es van destinar 12 milions d’euros a la Corona espanyola i als actes d’Estat.

 

Els comptes publicats en el BOE són molt extensos i no estan desglossats, però es pot comprovar la despesa destinada a preparar recepcions, audiències i altres esdeveniments vinculats a la Casa Reial. En concret, sota l’epígraf ‘Servicios a la Corona i actos de Estado’, aquestes despeses van suposar casi 12 milions d’euros. Una quantitat superior a la pressupostada, que era de 9,5 milions.

 

Segons recull el blog ‘El BOE nuestro de cada dia‘, aquest increment no està justificat per un increment dels actes celebrats durant el 2012, perquè la Casa Reial va realitzar menys actes dels previstos per l’any passat. Concretament es van celebrar 64 actes dels 110 previstos.

 

Patrimonio Nacional és un organisme públic, amb un pressupost total de casi 120 milions d’euros, que custodia els bens de titularitat de l’Estat destinats al servei del Rei d’Espanya i dels membres de la Família Reial. També s’encarrega de gestionar els palaus reials com l’Alcázar de Sevilla, per exemple, i les col·leccions d’art que hi ha instal·lades en aquestes recintes propietat de l’Estat.

(Visited 47 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari