Balears se suma a la Via Catalana

Serà aquest dimarts 10 de setembre en un acte a la plaça Major de Palma
Via Balears
Via Balears

Balears se sumarà a la Via Catalana, però ho farà un dia abans, el pròxim 10 de setembre. L’Obra Cultural Balear (OCB) i l’Assemblea Sobiranista de Mallorca han organitzat diferents actes sota el lema ‘Feim Via’.

 

L’objectiu, segons els convocants, és mostrar suport al procés d’independència de Catalunya i revindicar la unitat dels Països Catalans. Un dels esdeveniments més importants a l’arxipèlag serà el que es celebrarà a les 20 hores a la plaça Major de Palma. Es farà una cadena que enllaçarà tota la plaça Major i just al centre se situarà un gran mapa dels Països Catalans. A la cadena palmesana li correspon el tram número 779.

 

Els organitzadors també tenen previst llegir un manifest en el qual consideren que la Via Catalana representa “un procés cívic i democràtic que obre un procés de conscienciació en el qual Mallorca no queda absent”.

 

A Maó es farà una cadena humana que anirà del Mercat del Peix al parc Rotxina (ruta de Ses Voltes) i serà a les 16.30 hores. A Formentera, ja el passat 26 d’agost es realitzà una cadena humana al Cap de Barberia. I aquest diumenge a Eivissa ja ‘s’ha fet via’ al monument a Guillem de Montgrí, situat al mirador de l’Ajuntament de Vila.

 

A part dels actes convocats a les Illes, una delegació balear es desplaçarà dimecres fins al Principat per participar de la cadena a la zona de les Terres de l’Ebre.

 

L’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans present a la Diada

El Cor Jove dels Països Catalans (CJPC) i l’Orquestra de Joves Intèrprets dels Països Catalans (OJIPC), participaran, aquest dimecres, en un dels actes organitzats per l’Assemblea Nacional Catalana a la plaça Catalunya de Barcelona amb motiu de la Via Catalana.

 

La formació instrumental, nascuda a Mallorca l’any 2004 està integrada per joves músics procedents de diversos territoris de parla catalana. En aquesta ocasió, la plantilla constarà d’una quarantena de músics, quatre dels quals vindran expressament de l’Alguer i un de la Catalunya Nord, que actuaran al costat dels membres del Cor Jove dels Països Catalans (CJPC), nascut ara fa quatre anys a redós de l’orquestra per a completar l’objectiu inicial del projecte, i el Cor Jove de l’Orfeó Català.

 

El concert començarà a les 17.15 hores amb la interpretació d’El cant dels ocells de Pau Casals, tot just un minut després del repic de campanes que marcarà l’inici oficial de la cadena humana, continuarà amb la interpretació d’un fragment de l’últim moviment de la Novena simfonia de Beethoven –”l’Himne a la joia”-, El cant de la senyera i, finalment a les 17.55 hores, per cloure l’acte després del parlament de Carme Forcadell, Els segadors, en una versió orquestrada per Salvador Brotons, director titular de la formació des dels seus inicis.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari