Catalunya ha perdut 70 ambulàncies en dos anys

Els conductors d'ambulàncies protesten a Barcelona per la darrera retallada salarial i la degradació del servei
Ambulàncies
Ambulàncies

Prop de 400 persones han participat aquest dilluns en una protesta del sector del transport sanitari contra la degradació del servei i la darrera retallada salarial que els hi ha aplicat la patronal des d’aquest passat mes de juliol.

Els sindicats majoritaris -UGT, CCOO i USOC- han valorat molt positivament la participació a la protesta, que ha començat a la Sagrada Família amb una concentració en defensa de la qualitat assistencial del transport sanitari públic; i després els assistents s’han desplaçat fins la Plaça Sant Jaume on també han protestat per la retallada salarial. Els treballadors d’aquest sector han vist com la patronal decidia unilateralment aplicar-los una rebaixa a les nòmines del 9,2%, després que la Generalitat anunciés a mitjans d’any una disminució retroactiva del pressupost d’aquestes empreses del 4,6%. Aquesta retallada salarial s’afegeix a les que han patit en els darrers anys, que, segons els sindicats, els ha suposat ingressar un 20% menys respecte al seu sou de 2010.

Lluís Pérez, responsable Transport Sanitari UGT de Catalunya, ha denunciat en declaracions a EL TRIANGLE que en els darrers anys ha augmentat el temps d’espera de les persones que demanen una ambulància perquè s’han tret de funcionament aproximadament 30 unitats del servei urgent –que, segons ha augurat poden arribar fins a setanta si continuen les retallades- i 40 del servei no urgent.

 

Els sindicats han convocat 4 jornades de vaga per als propers 9, 10, 11 i 12 de setembre, que es podrien anular si abans arriben a un acord amb la patronal. El passat 31 de juliol els representants dels treballadors van demanar una mediació al Tribunal Laboral de Catalunya (TLC), que no s’ha convocat fins al 6 de setembre. Uns dies abans, patronal i sindicals es veuran les cares a la reunió que se celebrarà a la Conselleria d’Empreses i Ocupació per acordar els serveis mínims de les protestes.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari