Els veïns reclamen com a seu el Park Güell

L'Ajuntament de Barcelona cobrarà per l'entrada al Park Güell a partir d'octubre. Veïns de la zona s'han organitzat per evitar-ho perquè consideren que un espai obert ha de ser públic
Disfresses_Gurtel
Disfresses_Gurtel

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat un pla per limitar l’accés al Park Güell, segons el qual es cobrarà per l’accés i es limitarà el trànsit de turistes a un màxim de 900 cada hora, quan actualment, en hora punta, el nombre de visitants és de 1.200. El projecte entrarà en vigor el proper 25 d’octubre i s’ha trobat amb una forta oposició veïnal que s’ha organitzat al voltant d’una plataforma ciutadana, que retreu al consistori l’afany recaptatori de la idea.

El projecte de l’Ajuntament de Barcelona, recollit en un document públic que es pot consultar a Internet titulat Park Güell, un museu obert, preveu que els veïns dels barris adjacents al recinte hi puguin accedir lliurement gràcies a un carnet. L’altra forma d’entrar-hi lliurement per a la resta de barcelonins o forans serà mitjançant un registre públic al qual caldrà inscriure’s amb una setmana d’antelació, cosa que ha aixecat suspicàcies i que els veïns contraris al pla consideren que afavorirà els touroperadors i limitarà l’accés a la resta de ciutadans.

Aquesta és la cinquena vegada que s’intenta impedir la lliure circulació pel parc, però fins ara les mobilitzacions veïnals ho han impedit. L’última vegada va ser en la passada legislatura, projecte que va quedar aturat per les eleccions i que CiU ha recuperat amb el suport de la majoria de forces polítiques del consistori barceloní, però no dels veïns, que han recollit fins ara 72.000 signatures presencials i 51.000 per Internet i que protesten perquè no els han permès participar en les reunions que s’han celebrat amb diferents associacions, en què l’Ajuntament s’ha limitat a comunicar l’estat del projecte però sense obrir-lo a la participació ciutadana.

 

El respecte per l’obra de Gaudí
A diferència del pla del PSC i ICV, CiU només pretén limitar l’accés a la part monumental del parc. Des de la plataforma Defensem el Park Güell denuncien que la divisió del parc en diferents zones contradiria la idea d’Antoni Gaudí, que el va concebre com una totalitat unida a la muntanya.

 

Més informació a l’edició en paper d’EL TRIANGLE d’aquesta setmana.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari