Oberta una investigació sobre l’origen dels documents abandonats

Els inspectors buscaran al culpable de l'abandonament de nombrosos documents privats a uns contenidors d'escombraries
La Campana
La Campana

Carles San José Amat, Cap de l’Àrea d’Inspecció de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (ACPD), ha assegurat a EL TRIANGLE que s’ha obert una investigació per tractar d’esbrinar qui és el responsable de l’abandonament de nombrosa documentació a uns contenidors situats davant de l’edifici de La Campana a Barcelona, tal i com ha informat aquest mateix dimarts aquest diari.

El ciutadà que ha recollit els documents s’ha posat en contacte amb l’ACPD, els ha alertat de la situació i els ha transmès la seva disposició a fer-los arribar els papers perquè puguin procedir amb la investigació.

Segons Carles San José, un cop s’hagi esbrinat el responsable, se sabrà de qui depèn la sanció, doncs en cas que els documents hagin estat abandonats per la Direcció General de Trànsit, les competències dependrien de l’Agencia de Protecció de Dades espanyola. Si, tal i com apunten les indagacions d’aquest diari, la responsabilitat recau sobre el Col•legi de Gestors Administratius, llavors si que seria l’ACPD qui portaria el cas.

Des de l’ACDP han demanat a la Guàrdia Urbana que es personés al lloc dels fets per constatar que no hi ha cap document més abandonat. El Codi Penal recull aquesta mena de faltes com a infracció greu i estableix unes sanciones que oscil•len entre els 40.001 euros i els 300.001 euros, sempre i quan es tracti d’una empresa privada. Si la responsabilitat recau sobre l’administració pública no hi ha sanció econòmica, però es prenen mesures preventives i es poden iniciar accions disciplinàries contra el treballador responsable, segons Carles San José Amat, qui no ha volgut parlar en concret d’aquest cas perquè acaben d’iniciar les investigacions i no poden parlar-ne fins que concloguin les mateixes.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari