Fuga d’empreses catalanes a Madrid

Un miler de companyies domiciliades a Catalunya agafen el pont aeri en els últims tres anys
El conseller d'Economia i Hisenda de la comunitat de Madrid, Enrique Osorio
El conseller d'Economia i Hisenda de la comunitat de Madrid, Enrique Osorio

Un total de 1.060 empreses registrades a Catalunya han canviat el seu domicili social a la comunitat de Madrid durant els últims tres anys. Aquesta és una de les dades que es desprén d’un informe presentat pel conseller d’Economia i Hisenda de la comunitat de Madrid, Enrique Osorio, que ha destacat que des del 2010 prop de 5.000 empreses espanyoles han deixat el seu lloc d’origen per instal·lar-se a la capital i els seus voltants.

 

Osorio ha assegurat que aquest moviment d’empreses ve causat per les “polítiques liberals” del govern autonòmic madrileny, amb “rebaixes selectives i reducció de traves burocràtiques per a posar en marxa nous negocis”.

 

Les empreses catalanes representen el 21% de totes les d’Espanya que s’han traslladat a Madrid. Després de Catalunya, que lidera aquest rànquing amb 1.060 companyies desplaçades, l’èxode d’empreses ha afectat especialment València (784) i Andalusia (748).

 

Tot i que el conseller d’Economia madrileny atribueix aquest fet a la baixa fiscalitat i les polítiques liberals, no han faltat les veus que han vinculat aquests moviments a l’escalada sobiranista. Segons l’editorial d’ABC d’aquest dimarts, aquestes empreses han fugit de l’asfíxia lingüística, fiscal i reguladora que imposa la Generalitat”.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari