El ‘moderat’ Gallardón posa nerviosos els advocats d’ofici

El ministre s'està carregant la justícia gratuïta en rebaixar les retribucions dels advocats d'ofici: pocs accepten aquests encàrrecs i, a sobre, ara se'ls aplica una retallada de fins al 46%
Gallardón
Gallardón

Amb nocturnitat i traïdoria. Així ha actuat el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, amb una proposta feta a la Generalitat en plena època de vacances que planteja una rebaixa generalitzada de les retribucions dels advocats del torn d’ofici pels assumptes de justícia gratuïta per aquest any. Una rebaixa que en alguns casos arribaria fins al 46% de les tarifes dels advocats d’ofici, i que de mitjana pot significar una reducció d’un 30% de les retribucions.

El Govern espanyol proposa fer-se càrrec de l’assistència jurídica gratuïta a Catalunya, competència actualment transferida a la Generalitat, de manera que s’aplicaria aquesta important disminució en el preu dels mòduls del torn d’ofici que es paga actualment a Catalunya.

El Govern del Partit Popular pretén amb aquesta mesura homogeneïtzar aquestes compensacions a escala estatal. Una proposta del ministre Gallardón que la Generalitat ha qualificat de «barbaritat» perquè suposaria un deteriorament de la justícia gratuïta. El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha rebutjat rotundament la idea i s’ha oposat frontalment al titular de Justícia espanyol. Des del col•lectiu dels advocats aquesta vegada s’han alineat amb el Govern català per expressar el seu malestar per la proposta de Gallardón. Un col•lectiu que acumula un retard de mesos en el cobrament dels mòduls de la justícia, que ha de fer efectiu la Generalitat perquè és qui té la competència transferida.

Aquesta nova andanada del considerat –encara?– moderat ministre del PP cal sumar-hi els intents des del seu ministeri d’elaborar un avantprojecte de llei de justícia gratuïta que ha provocat les protestes del col•lectiu d’advocats d’arreu de l’Estat espanyol, perquè no és té en compte l’opinió dels professionals que presten aquest servei diàriament.

 

Més informació a l’edició en paper d’EL TRIANGLE d’aquesta setmana

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari