La Defensora del Poble passa de la PAH

Els afectats per la hipoteca acusen Becerril d'incomplir les seves obligacions per no recórrer al TC la llei antidesnonaments
PAH
PAH

La Defensora del Poble, Soledad Becerril, ha ignorat la demanda de la Plataforma de Afectats per la Hipoteca (PAH) i ha decidit no recórrer davant del Tribunal Constitucional (TC) la llei antidesnonaments. Contra el criteri dels afectats, que l’acusen d’eludir la seva responsabilitat en no estudiar una norma “que viola drets fonamentals”, Becerril no creu necessària la seva intervenció tot al·legant que el PSOE ja ha interposat un recurs d’inconstitucionalitat sobre la llei aquest mateix divendres.

 

Avui acabava el termini legal per recórrer al TC la llei antidesnonaments. A migdia, el PSOE ha presentat el seu propi recurs després de “polir”, segons han dit, el text elaborat per la PAH. La maniobra ha estat criticada per la plataforma d’afectats, que ha acusat els socialistes de “no entendre res” i voler obtenir “rèdit polític” en un “exercici d’oportunisme”.

 

I a primera hora de la tarda, la Defensora del Poble s’ha escudat en el recurs dels socialistes per no atendre la petició dels afectats i no recórrer novament el text davant el Constitucional, confirmant un segon revés per a la PAH en poques hores. La institució dirigida per Becerril no ha vist “assumible” adherir-se a la proposta de la plataforma i ha descartat intervenir perquè no ho veu “necessari” per garantir els drets fonamentals i les llibertats públiques.

 

La decisió ha indignat la PAH, que l’ha qualificat de “vergonyosa” i ha acusat Becerril d’incomplir les seves obligacions com a Defensora del Poble. “No ha fet la seva feina, no ha fet una anàlisi sobre la violació de drets fonamentals d’aquesta llei. Ha eludit la seva responsabilitat en flagrant incompliment de les seves obligacions”, ha afirmat el portaveu de la plataforma Rafael Mayoral.

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari