Espanya també vol ‘drones’

Tot i el deute de 29.500 milions, Defensa vol adquirir avions no tripulats al 2015 i vendre tancs 'Leopard' a l'Aràbia Saudí
Drone
Drone

Malgrat acumular un deute de 29.500 milions d’euros a pagar fins al 2030, el Govern espanyol vol donar una empenta a les Forces Armades amb nous programes d’armament a partir de l’any 2015. Així ho ha manifestat el ministre de Defensa, Pedro Morenés, que confia a disposar en dos anys d’un nou vehicle blindat de rodes per a l’Exèrcit de Terra i avions no tripulats, els anomenats ‘drones’, per a la divisió aèria.

 

En una entrevista amb Europa Press de la qual se n’han fet ressò diversos mitjans, Morenés ha mostrat la seva intenció d’engegar “almenys un nou programa per a cada exèrcit” per mantenir una “evolució natural” de les Forces Armades, amb noves adquisicions que considera del tot necessàries.

 

El ministre espanyol de la guerra també aspira a reimpulsar la indústria militar estatal, sector que considera “té el més alt nivell de coneixement de tota la indústria que hi ha a Espanya”. Morenés vol introduir-se a nous mercats per obtenir “ingressos extraordinaris que serveixin per pal·liar l’escassetat pressupostària”.

 

En tot cas, el titular de Defensa ha destacat la “relació privilegiada” que Espanya manté amb l’Aràbia Saudí, Qatar, Oman i els Emirats Àrabs “fonamentalment perquè el Rei ens obre la porta d’aquests països”. En aquest sentit, Morenés ha assegurat que veu una oportunitat perquè Aràbia Saudi compri el carro de combat ‘Leopard’ fabricat aquí, fet que permetria Espanya competir amb la resta de grans fabricants mundials.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides