La PAH evita un desallotjament urbanístic

L'ajuntament de Madrid pretén desnonar nou persones per, en teoria, augmentar una vorera
Sense títol
Sense títol

Membres de la PAH al costat de veïns del barri de Tetuán de Madrid s’han congregat aquest dimecres a primera hora del matí al carrer Ofelia Nieto de la capital espanyola per evitar un desallotjament i l’enderrocament de l’habitatge on viuen tres nuclis familiars de la mateixa família. La policia s’ha presentat, però s’ha retirat en trobar-se amb la concentració popular i els manifestants els han acomiadat al crit de “si, es pot”. L’acció reivindicativa s’ha retransmès per twitter amb el hashtag #OfeliaResiste.

L’Ajuntament pretén derrocar la casa, en virtut d’un pla urbanístic aprovat en 2004, segons el qual l’habitatge s’interposa en la vorera contemplada pel pla. Les famílies perjudicades i la PAH al·leguen que el veritable motiu és augmentar la superfície del solar buit que es troba darrere de l’habitatge per poder vendre la parcel·la, que està catalogada com a zona residencial d’habitatge privat, a una immobiliària.

L’ombra del desnonament planeja sobre aquesta família des de 2004, amb l’aprovació del pla urbanístic. Des de llavors van emprendre una batalla judicial que ja han esgotat. El primer intent de fer-los fora de la seva casa es va produir al setembre de 2012, però un recurs davant el jutge va paralitzar la sentència. Des de llavors empleats municipals han intentat desallotjar-los sense èxit, ja amb el suport popular a les famílies, que es neguen a acceptar la indemnització oferta per l’ajuntament en considerar-la ridícula.

El barri de Tetuán ha anat perdent progressivament els seus habitatges baixos originaris i les constructores les han substituït per edificis que ara es troben en molts casos mig buits. L’habitatge on resideix la família Gracia González des de 1957 està habitada per tres generacions, els avis, les dues filles, la parella d’una d’elles i els seus quatre fills.

(Visited 17 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari