València sucumbeix al somni de la Fórmula 1

La Generalitat decideix posar punt i final a la ruïnosa organització del Gran Premi
Sense títol
Sense títol

La Generalitat valenciana ha decidit posar punt i final a la seva delirant aposta per la Fórmula 1, que només li ha suposat pèrdues. Enmig d’un panorama de tancament d’hospitals i centres educatius, el govern que presideix Alberto Fabra ha optat per negociar amb Bernie Ecclestone, el magnat de la Fórmula 1, per cancel·lar el contracte pel qual València acollia una prova del mundial.

Les negociacions seran dures, doncs Ecclestone exigeix el pagament dels 33 milions d’euros que estipula el contracte com a clàusula de rescissió. Malgrat tot, la Generalitat deixarà de perdre diners amb un esdeveniment que mai ha estat rendible. La sola construcció del circuit va costar més de 100 milions d’euros que no s’han pogut recuperar per la caiguda de la bombolla del toxo i la cancel·lació dels plans urbanístics a la zona del traçat.

Les pèrdues de la Generalitat valenciana amb l’organització d’aquest esdeveniment, la primera edició del qual es va celebrar en 2008, són aberrants. A més dels 27 milions d’euros que es van pagar com a cànon en 2012 -en 2008 es van pagar 18, però la xifra va anar creixent-, les arques autonòmiques van assumir els 40 milions d’euros de pèrdues de l’empresa organitzadora de la carrera.

Recentment es va anunciar un acord entre Catalunya i València per alternar la celebració del Gran Premi d’Espanya cada any en un circuit, però Montmeló, que ja ha celebrat el d’aquest any, va posar al juny a la venda les entrades per a la prova de la propera temporada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides