Método 3 no tenia manies, treballava a favor i en contra de tots els partits

El director de Método 3, Francisco Marco, i sobretot la seva mare, Marita Fernández, fundadora de l'agència, tenien privilegiades relacions amb destacats dirigents polítics de tots els colors, que van possibilitar que treballessin a favor i en contra dels grans partits. El seu gran client va ser elconvergent Xavier Martorell
Método 3
Método 3

L’agència de detectius Método 3 va treballar, fins a la seva desaparició a finals de l’any passat, per a diversos partits polítics alhora. Les estretes relacions personals dels seus màxims responsables –Marita Fernández Lado i el seu fill Francisco Marco– amb destacats dirigents o persones clau de l’aparell van facilitar aquesta múltiple contractació.

 

Això va provocar situacions altament xocants com que a través d’aquesta empresa s’investigués rivals polítics de clients que, al seu torn, també eren investigats pels seus contrincants.

El vodevil de Método 3 depara moltes sorpreses i estranys companys de llit. El que sí que és clar és que l’empresa no distingia els compromisos polítics i treballava per als uns i per als altres, pràctica que, sovint, es traduïa en uns contra els altres i els altres contra els uns. El color i l’olor dels diners no coneixen fronteres partidistes.

Al servei de Convergència

El gran ancoratge de Paco Marco en el submón de la política va ser Xavier Martorell, exdirector general dels Mossos d’Esquadra entre 1996 i 2004, entestat des de fa anys a “saber-ho tot de tothom” com a instrument de poder al servei de la causa sobiranista de Catalunya. Un cop cessat en el càrrec, amb l’arribada del Govern tripartit, es va incorporar a l’empresa Provinen Seguretat i el 2008 va esdevenir el màxim responsable de seguretat del FC Barcelona.


MÉS INFORMACIÓ A L’EDICIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides