El “recomanat” de Geli a Innova cobrava 13.000 euros mensuals

Calres Manté va realitzar, segons l'exdirector de l'ICS, Josep Prat, tasques de "consultoria" que no s'han pogut acreditar
Marina Geli
Marina Geli

Les declaracions davant el jutge que instrueix el cas Innova de l’expresident de l’Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, i de l’exdirector del Servei Català de la Salut (CatSalut), Carles Manté revelen que aquest darrer va cobrar 13.000 euros mensuals durant quatre anys per treballs de “consultoria estratègica” que mai va realitzar, segons l’interventor i el secretari municipals.

Segons publica aquest dimecres El País, Prat va revelar al jutjat número tres de Reus, seu de la trama empresarial vinculada a Salut, que va ser el Departament de Salut dirigit aleshores per Marina Geli qui va “recomanar” l’any 2007 a Innova la contractació de Manté, qui acabava de ser despatxat com a director del CatSalut. Segons Prat, Salut també va instar a la contractació de l’exgerent d’Infraestructres del Cat Salut, l’arquitecte Jorge Batesteza, també imputat.

Entre Manté i Batesteza van facturar a Innova 1,1 milions d’euros en pagaments, que van ser autoritzats per Prat malgrat que no s’hagi acreditat que es realitzessin.

Sempre segons declaracions de l’imputat, va quedar clar el “criteri” del Departament de Salut i de l’Ajuntament aleshores dirigit pel socialista Lluis Miquel Pérez, perquè Innova contractés Manté. La consellera Geli assegura que la contractació de Manté, imputat per sis delictes, la va decidir exclusivament l’ajuntament reusenc.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari