Salvem La Pedrera!

Si Catalunya Banc passa a mans del Banc Santander, Emilio Botín es convertirà en el propietari d'un dels edficis més emblemàtics de Barcelona
Emilio Botín
Emilio Botín

Amb la venda de Catalunya Banc, ja sigui al Banc Santander o La Caixa, anirà inclosa una joia de valor d’incalculable valor artístic i sentimental: la casa Milà, més coneguda com La Pedrera, obra mestra de l’arquitecte modernista Antoni Gaudí. La Pedrera, mundialment famosa i admirada, va ser adquirida per Catalunya Banc (abans Caixa Catalunya) l’any 1986 per 900 milions de pessetes i, actualment, és la seu de la fundació de l’entitat financera.

 

La Pedrera va ser un encàrrec de l’empresari Pere Milà i de la seva rica esposa Roser Segimon a l’arquitecte de Reus. Les obres van començar el 1906 i l’edifici va ser inaugurat el 1910. En la seva construcció hi va participar també el genial arquitecte i dissenyador Josep Maria Jujol, autor dels forjats que caracteritzen la façana.

 

La imminent venda de Catalunya Banc planteja un problema d’identitat barcelonina i catalana. Si és La Caixa qui es queda amb el banc nacionalitzat cap problema: tot queda a casa. Però si és Emilio Botín qui s’acaba quedant amb l’entitat financera, La Pedrera -que va ser declarada Patrimoni de la Humanitat de la Unesco el 1984- passaria automàticament a mans del Banco Santander. Sabrà estar Isidre Fainé, president de Caixabank, a l’altura del sentiment de la societat catalana i barcelonina? Mai li perdonarien que La Pedrera passés a mans càntabres…


MÉS INFORMACIÓ A LA VERSIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.