Dos líders ofegats per la corrupció

Rajoy i Mas han optat per la matexia estratègia: ajornar la seva intervenció parlamentària, negar les acusacions i treure la pols a un altre pla anticorrupció
Mas i Rajoy
Mas i Rajoy

No en tenien gens de ganes, però Mariano Rajoy i Artur Mas s’han vist forçats a comparèixer en els seus respectius parlaments, just abans de marxar de vacances, per donar explicacions sobre els casos de corrupció que els persegueixen i que posen el seu futur polític a la corda fluixa

 

Sorprenentment, Rajoy i Mas han optat per la mateixa tàctica: fer-se pregar per comparèixer, negar les acusacions i, en l’últim moment, exhibir un pla anticorrupció. Des de La Moncloa es va filtrar abans de la compareixença al Senat que els assessors del president del Govern espanyol li van preparar un informe sobre les mesures anticorrupció anunciades a principis d’any, amb la intenció d’accelerar-ne l’aplicació. I el president de la Generalitat va presentar un portal per la transparència dos dies abans d’anar al Parlament a explicar-se pel cas Palau.

 

Fonts convergents han explicat a EL TRIANGLE que cada cop hi ha més veus dins de CDC que creuen que Artur Mas hauria de reconèixer “algunes culpes” en el cas Palau perquè, si el judici s’acaba amb alguna condemna, això tindria greus repercussions, no només pel partit sinó pel procés de la consulta independentista. Des del primer moment, Mas manté que els “sòlids indicis” exposats pel jutge i el fiscal anticorrupció són simples “conjectures”.

 

Pel que fa a Rajoy, alguns diputats populars li han demanat que ataqui Bárcenas amb l’argument que l’opinió pública creurà més el president del Govern espanyol que el que digui un home que està a la presó i ha acumulat prop de 50 milions d’euros a Suïssa. No obstant això, les enquestes apunten al contrari per una caiguda de prop de 4 punts en poques setmanes.

 

MÉS INFORMACIÓ A LA VERSIÓ EN PAPER DE EL TRIANGLE D’AQUESTA SETMANA

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.