El 94% dels nous ocupats són temporals

Es dispara la precarietat amb els contractes de formació i aprenentatge (90%), i de pràctiques (30%)
Sense títol
Sense títol

Agost ha començat amb la bona, i previsible, notícia de la disminució del nombre de desocupats durant el juliol en 64.866, un 1,36% menys pel que fa al juny, i encadena cinc mesos de caigudes, la primera vegada que això succeeix des de 2007. El 94% d’aquests contractes són temporals.

Al juliol es van registrar 96.338 contractes indefinits, que representen el 6,39% de tots els contractes. Si es descompta l’efecte dels contractes d’empleats de llar, el pes de la contractació indefinida en el que va d’any es manté en nivells similars als dels mateixos mesos de 2012, a l’entorn del 7,5%.

A més del predomini de la temporalitat, també s’han incrementat un 30% els contractes de pràctiques respecte al mateix mes del 2012, i s’han disparat els contractes de formació i aprenentatge, amb un augment del 90%.

Amb els nous llocs de treball, el nombre de desocupats baixa fins als 4.698.814, segons ha informat aquest divendres el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social. Aquest descens és més del doble del registrat al juliol de 2012 (27.814 persones) i duplica la mitjana de disminució de l’atur en un mes de juliol de tota la sèrie històrica (33.008 persones).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides