S’aixeca el secret de sumari de part del cas Mercuri

La secció tercera de l'Audiència de Barcelona ha ordenat l'aixecament del secret de sumari sobre la suposada col·locació a dit d'un exalt càrrec del tripartit per part de Daniel Férnandez
Daniel Fernández
Daniel Fernández

Una de les peces del cas Mercuri ja no es troba sota secret de sumari. Es tracta de la peça en què s’investiga la presumpta contractació a dit de l’exalt càrrec del Govern tripartit, Carmina Llumà, per l’Ajuntament de Montcada i Reixac. La secció Tercera de l’Audiència de Barcelona ha ordenat l’aixecament del secret de sumari d’aquesta part del cas que manté imputats a l’exalcalde socialista de Sabadell, Manel Bustos, i a l’exsecretari d’Organització del PSC, Daniel Fernández, entre d’altres.

 

L’Audiència ha decidit estimar el recurs d’apel·lació presentat per la defensa de Manuel Bustos, entre altres imputats, contra la prorroga del secret de sumari decretat pel Jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell. Aquesta part del sumari s’està tramitant en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) perquè l’imputat Daniel Fernández és diputat del PSC al Parlament de Catalunya. També estan imputats el germà de l’exalcalde de Sabadell, Francisco Bustos i l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Maria Elena Pérez.

 

Segons les investigacions, l’exsecretari d’Organització del PSC hauria fet d’intermediari amb l’alcaldessa de Montcada per col·locar en aquest consistori Carmina Llumà com a directora de l’Àrea Territorial. Llumà va ser secretària general del departament de Política Territorial i Obres Públiques (DTOP) durant el tripartit. El nexe en comú és el presumpte cap de la trama Mercuri, Manuel Bustos, ja que Llumà és l’esposa del cap dels serveis jurídics de l’Ajuntament de Sabadell.

 

Hauria estat Bustos qui hauria trucat Fernández per demanar-li el favor. Un fet que li ha costat a Daniel Fernández estar imputat, acusat d’un delicte de tràfic d’influències. El nomenament de Llumà va provocar polèmica a Montcada, ja que en el ple municipal en què es va confirmar el resultat del concurs que li va donar la plaça d’arquitecta municipal, tant PP com Ciutadans van queixar-se del favoritisme que tindrien les persones que arribaven recomanades des de Sabadell.

 

Segons consta en les investigacions, Fernández hauria pressionat a l’alcaldessa dient: “Que al ‘No apte’ li treguin el ‘No”, en referència a les proves de personal per la plaça pública que estava en concurs. L’exdirigent del PSC va declarar davant el TSJC i va afirmar que s’havia limitat a donar una opinió respecte a un càrrec de confiança. Maria Elena Pérez va negar pressions dels seus companys socialistes i els germans Bustos també van assegurar, en la seva declaració, que no va haver-hi pressions de ningú.

(Visited 25 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari