Ona garanteix el relleu

L'equip de natació sincronitzada apunta a set medalles, totes les que hi ha en joc en els Mundials de Natació que s'estan celebrant a Barcelona
Sincro
Sincro

El relleu està garantit. La barcelonina Ona Carbonell ha sumat quatre medalles als Mundials de natació que se celebren a Barcelona, i aspira a emportar-se’n tres més. Dimecres, en acabar el seu exercici de la final del solo lliure, al so del mític ‘Barcelona’ interpretat per Freddie Mercury i Montserrat Caballé, Ona plorava emocionada al costat de les seves predecessores: Andrea Fuentes, l’esportista catalana més llorejada en la historia dels Jocs Olímpics, i Gemma Mengual, la sirena que va canviar la historia de la natació sincronitzada al nostre país.

 

Van ser Gemma Mengual i l’entrenadora Anna Tarrés les responsables d’aquest punt d’inflexió en els nostres esports aquàtics. Formades a la piscina del Kallipolis barceloní, Mengual i Tarrés van aconseguir els primer triomfs espanyols en aquesta disciplina fa deu anys al mateix escenari on ara brilla Ona, que procedeix del mateix club sarrianenc. I va ser també a Barcelona, l’any 2003, quan la capital catalana va acollir per primera vegada els Campionats del Món de la FINA.

 

Des de llavors, la selecció espanyola de sincronitzada s’ha guanyat el respecte dels jutges i no ha deixat d’acumular triomfs en Mundials i Jocs Olímpics. D’aquí la transcendència dels seus èxits. Espanya no és una potència esportiva de les que comanden els medallers i la sincro, amb les seves diverses modalitats assegura a Espanya un bon grapat de medalles. En aquests campionats apunta a set medalles, totes les que hi ha en joc, una xifra que difícilment igualarà l’equip espanyol en el global de la resta de disciplines: natació en línia i en aigües obertes, salts de trampolí i de gran alçada i waterpolo.

 

En qualsevol cas, la selecció espanyola de natació sincronitzada, dirigida actualment per Esther Jaumà i Mayuko Fujiki, amb l’ajuda de Mengual, encara queda lluny del nivell demostrat per les sirenes russes i xineses. Svetlana Romaixina és l’autèntica dominadora en solo i en duo, al costat de l’altra Svetlana, Kolenisxenko, seguida de la xinesa Huang Xuechen (solo) i les bessones Tingting i Wenwen Jiang.

 

Fora de la sincronitzada, les esperances de la delegació espanyola descansen en la badalonina Mireia Belmonte, doble medallista olímpica a Londres 2012. La nedadora de l’UCAM murcià, entrenada pel prestigiós Fred Vergnoux, competirà en sis proves diferents, una autèntica marató els resultats de la qual es veuran la setmana vinent, quan comenci la prova reina dels Mundials. A més de Belmonte, la resta d’opcions de medalla de la selecció espanyola són l’equip de waterpolo femení, actuals subcampions olímpics, i el cordovès Rafa Muñoz, actual plusmarquista mundial dels 50m papallona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides