Així va ser el descarrilament del tren a Santiago

Almenys 79 morts en un accident d'un tren que ha descarrilat a pocs quilòmetres de Santiago de Compostel·la quan feia el recorregut de Madrid a Ferrol

 

Título de la imagen
Título de la imagen

A les 20:41 un tren Alvia que feia el recorregut Madrid – Ferrol ha descarrilat just abans d’una corba situada a Angrois, una parròquia de Santiago de Compostel·la que es troba a uns 4 quilòmetres de l’estació ferroviària de la capital gallega. Segons les dades oficials apuntades aquest dijous pel Tribunal Superior de Justícia de Galícia l’accident hauria provocat almenys 79 víctimes mortals i 95 ferits ingressats, 32 d’ells en estat crític.  

 

Passatgers que viatjaven en el tren han declarat que van notar com el comboi agafava la corba a gran velocitat i la següent imatge que tenen és el sinistre que es va produir. Uns sis vagons han quedat al costat del pont i uns altres quatre a l’altra banda, a més de la màquina. 

 

El Rei d’Espanya, el Príncep, el Govern espanyol, les institucions i els partits han anul·lat els seus actes per la magnitud de l’accident i per expressar la seva solidaritat amb els familiars de les víctimes i amb Galícia. Rajoy ha decretat tres dies de dol a l’Estat espanyol i el president de la Xunta de Galícia, Alberto Nuñez Feijóo, ha decretat set dies de dol per a la comunitat gallega.

 

Es tracta del primer accident d’un tren d’alta velocitat i un dels més greus registrats a l’Estat espanyol en els últims anys. Concretament és la tragèdia ferroviària més gran des del 1972, quan es va produir un altre gravíssim accident de tren a causa d’un descarrilament del ferrobús de la línia Cadis – Sevilla que va provocar 77 víctimes mortals. A Catalunya l’accident ferroviari més greu va tenir lloc el 2010, la nit de Sant Joan, quan 12 persones van morir atropellades per un tren quan creuaven la via per un pas prohibit a l’estació de Castelldefels.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari