Navarro proposa avançar l’edat de vot als 16 anys

El primer secretari del PSC acusa el Govern de no desplegar l'Estatut
Pere Navarro
Pere Navarro

Pere Navarro ha comparegut aquest dimarts davant els mitjans el dia abans del ple extraordinari al Parlament que debatrà sobre la situació de la joventut,i ha proposat rebaixar fins als 16 anys l’edat legal per a votar. “Els joves de 16 anys tenen moltes obligacions” i també mereixen tenir drets, com el del vot, ha explicat. Aquesta proposta s’afegeix a d’altres que ha fet en els darrers mesos i que també suposarien fer canvis en la Constitució espanyola, com canviar el sistema a una república o eliminar el concert basc i navarrès.

El líder dels socialistes catalans ha lamentat que la Mesa, “controlada per CiU i ERC”, hagi endarrerit fins a finals de juliol el ple sobre la situació de la joventut, quan fa sis mesos que la van demanar. En aquesta línea, Navarro ha criticat que el govern, que “sempre demana més autogovern, no s’ha preocupat en desplegar l’Estatut d’Autonomia. Han de desplegar l’article 142″, que fa referència a la joventut.

Les greus xifres d’atur juvenil, superior al 52%, poden provocar una “explosió social”, segons Pere Navarro, qui ha demanat al Govern que als propers pressupostos, “siguin quan siguin”, es doti una partida de 300 milions d’euros destinats a finançar solucions per als joves.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari