Els Mundials de natació, nou front de reivindicació sobiranista

S'ha convocat una cadena humana per al cap de setmana, coincidint amb l'estrena de la competició de natació
mundials de natació (recurs)
mundials de natació (recurs)

La celebració dels Mundials de natació a Barcelona ha esdevingut un nou front de reivindicació sobiranista a Catalunya. Això s’ha reflectit en la publicació del Manifest del col·lectiu ‘La Natació Catalana per la Independència’, una iniciativa que compta amb el suport de noms destacats de l’esport aquàtic català, pilar bàsic dels èxits espanyols en aquesta disciplina.

El col·lectiu es va presentar el 18 de juliol a la seu de l’INEFC i per al cap de setmana vinent ha convocat una cadena humana coincidint amb el començament de la competició de natació, la disciplina estrella dels campionats i, per tant, la que té més ressò internacional.

“La natació catalana no és aliena al procés de transformació polític i social que viu Catalunya”, diu el manifest, al qual s’hi han adherit referents de la disciplina com Nani Guiu, entrenador del CN Sabadell femení de waterpolo, l’exwaterpolista i campió olímpic Sergi Pedrerol o l’exsaltadora Montse Ferraro.

La iniciativa no ha comptat això sí, amb el suport explícit dels nedadors catalans que són la base de l’actual equip espanyol. Dels 69 integrants de la selecció de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme (RFEN), una quarantena (el 60%) són catalans, entre ells la doble medallista olímpica Mireia Belmonte, l’estrella de l’equip de natació sincronitzada, Ona Carbonell (guanyadora de dues medalles de bronze en el primer cap de setmana de competició), i 11 dels 13 jugadors que formen el combinat masculí de waterpolo.

Fruit o no d’aquesta iniciativa, els campionats es van estrenar divendres passat amb una sonora xiulada a l’himne espanyol en la cerimònia d’inauguració, celebrada a la piscina instal·lada al Palau Sant Jordi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides