#quesenvagilamafia

Acusen 'ABC' de pactar amb Moncloa la pregunta a Rajoy
captura twitter
captura twitter

El president Rajoy ha donat aquest dilluns una raó més al ‘tema del moment’ o ‘trending topic’ que sota el títol #quesevayalamafia circula des de fa un parell de dies a les xarxes. El dirigent s’ha saltat el torn de preguntes pactat pels periodistes a la roda de premsa de Moncloa i, en comptes de ‘El Mundo’, ha donat la paraula a l”ABC’, a qui han acusat d’haver pactat la qüestió amb el mateix Rajoy.

Només es permeten dues preguntes a les rodes de premsa que ofereix el president del Govern central quan va acompanya d’un mandatari estranger. Els periodistes es reuneixen prèviament i pacten les preguntes. Així, la primera la feia ‘El Mundo’, i la segona l’agència estatal de notícies Efe.

Però la informadora de ‘El Mundo’, amb el suport d’altres periodistes que hi eren presents, ha alertat que Rajoy s’ha saltat el torn i que li ha donat directament a l’informador de l”ABC’. I ha acusat aquest diari d’haver precuinat la qüestió amb el president, perquè la pregunta no era concreta i perquè Rajoy duia la resposta escrita.

Des d”ABC’ s’han justificat dient que s’han limitat a preguntar perquè Rajoy els ha donat el torn. La qüestió que ha fet el periodista ha estat: “El diari ABC ha publicat aquest cap de setmana la història del xantatge fallit de Bárcenas. M’agradaria saber, president, la seva valoració sobre aquest intent de xantatge, i si vostè se’n ha sentit o se’n sent ara. També voldria saber, president, la seva valoració dels missatges de text que s’han publicat aquests dia, que l’afecten a vostè directament i en els quals es comprova que ha mantingut contacte amb Bárcenas”.

Segons explica ‘El Mundo’, quan els periodistes han demanat explicacions a l’informador d’‘ABC’, aquest ha respost que havia rebut una trucada del seu director dictant-li el text que havia de formular a Rajoy, i que així ho ha fet.

L’ABC’ diu que “no ha volgut participar de les preguntes pactades pels periodistes” abans de les compareixença de Rajoy.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari