#quesenvagilamafia

Acusen 'ABC' de pactar amb Moncloa la pregunta a Rajoy
captura twitter
captura twitter

El president Rajoy ha donat aquest dilluns una raó més al ‘tema del moment’ o ‘trending topic’ que sota el títol #quesevayalamafia circula des de fa un parell de dies a les xarxes. El dirigent s’ha saltat el torn de preguntes pactat pels periodistes a la roda de premsa de Moncloa i, en comptes de ‘El Mundo’, ha donat la paraula a l”ABC’, a qui han acusat d’haver pactat la qüestió amb el mateix Rajoy.

Només es permeten dues preguntes a les rodes de premsa que ofereix el president del Govern central quan va acompanya d’un mandatari estranger. Els periodistes es reuneixen prèviament i pacten les preguntes. Així, la primera la feia ‘El Mundo’, i la segona l’agència estatal de notícies Efe.

Però la informadora de ‘El Mundo’, amb el suport d’altres periodistes que hi eren presents, ha alertat que Rajoy s’ha saltat el torn i que li ha donat directament a l’informador de l”ABC’. I ha acusat aquest diari d’haver precuinat la qüestió amb el president, perquè la pregunta no era concreta i perquè Rajoy duia la resposta escrita.

Des d”ABC’ s’han justificat dient que s’han limitat a preguntar perquè Rajoy els ha donat el torn. La qüestió que ha fet el periodista ha estat: “El diari ABC ha publicat aquest cap de setmana la història del xantatge fallit de Bárcenas. M’agradaria saber, president, la seva valoració sobre aquest intent de xantatge, i si vostè se’n ha sentit o se’n sent ara. També voldria saber, president, la seva valoració dels missatges de text que s’han publicat aquests dia, que l’afecten a vostè directament i en els quals es comprova que ha mantingut contacte amb Bárcenas”.

Segons explica ‘El Mundo’, quan els periodistes han demanat explicacions a l’informador d’‘ABC’, aquest ha respost que havia rebut una trucada del seu director dictant-li el text que havia de formular a Rajoy, i que així ho ha fet.

L’ABC’ diu que “no ha volgut participar de les preguntes pactades pels periodistes” abans de les compareixença de Rajoy.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.