L’exsoci d’Urdangarín, vist i no vist al jutjat

Diego Torres s'acull al dret de no declarar davant el jutge instructor del cas Noos, José Castro, a Palma
Diego Torres
Diego Torres

Diego Torres ha estat aquest divendres entre 5 i 10 minuts al jutjat de Palma. L’exsoci d’Iñaki Urdangarin, s’ha acollit al dret de no declarar davant el jutge instructor del cas Nóos, José Castro, qui tenia previst interrogar-lo després d’haver-li imputat un nou delicte fiscal.

Castro va tornar a citar Torres després de rebre un nou informe de l’Agència Tributària sobre les presumptes irregularitats comeses a través del conglomerat empresarial de Nóos, i que es feia ressò d’indicis que apunten al fet que Torres hauria defraudat a Hisenda a través de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) corresponent a l’exercici fiscal 2007.

La instrucció va dur al Credit Suisse de Luxemburg, on l’exsoci del marit de la Infanta hi tenia uns 900.000 euros. “Estalvis de tota la vida”, es va defensar Torres.

El passat mes de febrer, el titular del Jutjat d’Instrucció número 3 ja va interrogar tant a Torres com al Duc de Palma entorn d’un suposat frau fiscal d’uns 470.000 euros, d’acord amb les dades subministrades a l’inici de l’any per l’Agència Tributària i sobre la base dels quals la Fiscalia imputa a tots dos un delicte contra la Hisenda Pública per l’impagament de l’Impost de Societats i dues per l’IRPF en el cas del marit de la Infanta Cristina.

Entre els últims informes presentats per l’AEAT davant el jutge, Hisenda precisa que en 2004 la facturació que es va efectuar entre les pròpies empreses de la trama per treballs suposadament ficticis va ascendir a 1,4 milions, mentre que en el 2005 va ser de 2,1 milions, al 2006 de 2,2, al 2007 d’1,7 i al 2008, de 412.225 euros.

(Visited 19 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari