Escac a Rajoy

La publicació de la comptabilitat B del Partit Popular deixa tocat al president del Govern, qui va cobrar sobresous mentre era Ministre
Mariano Rajoy
Mariano Rajoy

El diari El Mundo ha publicat aquest dimarts un document que pertany a la comptabilitat B de l’extresorer del PP Luis Barcenas, en el qual apareixen pagaments a Mariano Rajoy quan era ministre als governs de José María Aznar, per un import de 15,4 milions de pessetes.

A més de Rajoy, altres ministres de l’època com Rodrigo Rato, Javier Arenas o Francisco Álvarez Cascos també van rebre sobresous milionaris que complementaven els seus salaris públics. Els pagaments que apareixen en la fulla lliurada al jutge corresponen als anys 19997 i 1999.

El director d’El Mundo ha lliurat els documents a l’Audiència Nacional, on el magistrat Pablo Ruz està jutjant a Luis Barcenas, després de publicar aquest diumenge detalls d’una conversa que va mantenir amb l’encausat i en la qual li va assegurar que el PP porta 20 anys finançant-se de forma il·legal.

En exercir càrrecs públics, el cobrament d’aquestes quantitats seria il·legal, segons la Llei d’Incompatibilitats de 1995, doncs no es pot compatibilitzar un salari públic amb un altre privat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides