El fracàs de la reforma laboral de Rajoy

Catalunya, amb la meitat de funcionaris, ha destruït menys llocs de treball que Madrid en el darrer any
Mariano Rajoy
Mariano Rajoy

Les darreres reformes laborals, impulsades primer pel PSOE i després pel PP, suposen, fins al moment, un fracàs. Les comunitats han demostrat que la tendència de reducció d’atur dels darrers quatre mesos depèn del seu teixit productiu i de la demanda de treball, i no de la flexibilització en la contractació ni l’abaratiment de l’acomiadament.

A Barcelona, segons dades de l’INE de l’any passat, hi ha gairebé 213.000 funcionaris i 2,2 milions d’ocupats. És a dir, amb una ràtio de 25 habitants per funcionari i un percentatge del 3% de treballadors públics, la xifra d’ocupats que depèn de les administracions és del 9%.

Madrid té 427.774 funcionaris i 2.795.000 persones amb feina. El percentatge de població amb sou públic és del 6%, 15 habitants per funcionari i un nombre d’ocupats que depèn de l’administració del 15%. Mentre a Barcelona només un 9% dels seus habitants és funcionari, hi ha províncies com l’extremenya que eleven la mitjana estatal fins al 25%. A Espanya, una de cada disset persones amb l’edat per treballar ho fa per a l’administració.

L’atur registrat a Catalunya el darrer any, tot i fer quatre mesos que baixa, han crescut en 1.712 persones (un 0,28% més, en relació al mateix període de l’any passat). A Espanya, la mitjana de creixement de desocupats en aquests mesos ha estat del 3,22% (148.411 persones), i Madrid supera aquest percentatge amb un increment registrat de l’atur del 4,72% en el mateix període.

Cada comunitat treballa diferent en funció del seu teixit productiu per generar feina, i Catalunya gairebé ha deixat de destruir ocupació, malgrat que Madrid aplega bona part dels funcionaris de l’Estat, i que les reformes laborals que surten de Moncloa són per a tot el territori.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.