Cs pierde una treintena de escaños y pasa de primera a séptima fuerza

Espectacular descenso del partido naranja tras ganar las pasadas elecciones, las de 2017

Tot i que la de Ciutadans era la crònica d’una mort anunciada, al final, però, la davallada ha estat estratosfèrica, superior als pitjors pronòstics. Ha passat de guanyar les eleccions del 2017, amb 36 escons, a lluitar per tenir grup parlamentari propi, relegant-se a la setena posició, amb només sis escons. Una desfeta majúscula.

El candidat, Carlos Carrizosa, acompanyat de la líder de la formació taronja, Inés Arrimadas, han comparegut sense amagar la decepció. S’esperava un gest d’autocrítica, una dimissió, però i de moment això no ha estat així. Carrizosa s’ha limitat a reconèixer la derrota. Al mateix temps, el candidat taronja ha remarcat que el partit continuarà «defensant el constitucionalisme» des del «centralisme». En termes similars s’ha pronunciat Arrimadas.

La catàstrofe electoral, no per anunciada menys sagnant, se suma, a més, a la que va protagonitzar Albert Rivera fa poc més d’un any, quan el 10 de desembre de 2019 va perdre dos milions i mig de vots i 47 dels 57 escons que havia guanyat Cs al Congrés dels Diputats tot just sis mesos abans.

(Visited 208 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deja un comentario