El 22 de novembre del 2023, Minoria Absoluta va comunicar que havia acabat el rodatge de Parenostre, una pel·lícula que explica com Jordi Pujol va decidir confessar, el 25 de juliol del 2014, que havia amagat una fortuna a l’estranger tot el temps que va ser president de la Generalitat, entre els anys 1980 i 2003. Filimaffinity Espña anuncia al seu portal web que, un any i mig després de gravar-la, l’estrenarà el proper 16 d’abril, set mesos abans que comenci el judidi oral contra Pujol i la seva família per blanqueig de diners, tràfic d’influències i frau fiscal, entre d’altres delictes .
L’11 de juny del 2021, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va comunicar que Parenostre era un dels llargmetratges cinematogràfics de ficció que rebria una subvenció en la convocatòria d’ajuts que va fer amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat. En aquella mateixa convocatòria també es va premiar quatre pel·lícules més; entre elles, Casa en flames. Casa en flames es va estrenar el juliol de l’any passat. De l’estrena de Parenostre no se’n té cap notícia, tot i l’expectació que va generar quan se’n va parlar als mitjans de comunicació, TV3 inclosa. La CCMA va acabar atorgant 400.000 euros a la productora Last Minute AIE, vinculada a Minoria Absoluta i Lastor Media, del grup Mediapro.
A la Memòria de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) hi consta que dedicaria 787.615,96 euros a la producció de Parenostre, repartits en 393.886,74 euros per Lastor Media i 393.729,22 euros per Minoria Absoluta. Per tant, la pel·lícula que explica com va preparar Pujol la seva confessió ha rebut 1,18 milions d’euros de diners públics de la Generalitat.
El guió de Parenostre el va escriure Toni Soler, propietari de Minoria Absoluta, i la direcció va recaure en Manuel Huerga. Josep Maria Pou hi va fer de Jordi Pujol i Carme Sansa, de Marta Ferrusola. Altres actors i actrius que hi van participar són Pere Arquillué, David Selvas, Sílvia Abril, Lluís Soler i Alberto Sanjuan.
Quan es va presentar la pel·lícula es va explicar que era la primera producció europea enregistrada íntegrament amb producció virtual. Es va gravar en quatre setmanes als platós de producció virtual de Mediapro a la seva seu central a Barcelona i, segons van dir, es van fer servir les tècniques més innovadores del sector com IA, Unreal Engine, fotogrametries, platós 360 graus i escenaris 3D.
Molta tecnologia, actors de primer nivell, 1,18 milions d’euros públics i màxima virtualitat. Quatre setmanes per enregistrar Pare Nostre i un any i mig per estrenar-lo. Ja toca!