El periodista rus fitxat pel ‘procés’, frustrat perquè Alternativa per Alemanya no podrà governar Turíngia i Saxònia

Edvard Chesnokov, que es vanaglòria d’haver entrevistat Puigdemont el 2019 a Komsomolskaya Pravda, lamenta que “els partits del sistema antic faran un bloc de gripaus, escurçons i mofetes”

Edvard Chesnokov, amb representants de l'AfD a Crimea, i 'post' a X de Josep Lluís Alay reenviant l'entrevista que va fer a Puigdemont

Edvard Chesnokov, el periodista que va fer de baula del ‘procés’ al diari moscovita Komsomolskaya Pravda i que va escriure 23 articles a El Punt Avui a favor de la independència de Catalunya i de la gestió de Vladimir Putin entre el setembre del 2019 i el febrer del 2022, va lamentar aquest diumenge al seu canal de Telegram que el partit d’ultradreta Alternativa per Alemanya no pugui formar govern als estats federats de Saxònia i Turíngia malgrat els bons resultats electorals que hi ha aconseguit. Chesnokov, editor de política internacional a Komsomolskaya Pravda, mitjà on destaca que va ser el primer periodista rus que va entrevistar Carles Puigdemont després que fugís a Bèlgica, ha mostrat reiteradament en els seus articles, intervencions radiofòniques i missatges a les xarxes socials el seu suport a Afd.

El febrer del 2018, Chesnokov va acompanyar una delegació d’AfD a Crimea que donava suport a l’annexió russa d’aquest territori ucraInès i a X s’hi poden trobar vídeos seus de suport a aquest partit d’extrema dreta. En el seu comentari a Telegram sobre els resultats de les eleccions a Saxònia i Turíngia, critica que es titlli de “feixistes” els representants d’Alternativa per Alemanya i afirma que “els partits del sistema antic arribaran a un acord i organitzaran un “bloc de gripaus, escurçons i mofetes” en contra de l’AfD”.

Chesnokov ha abandonat la xarxa X, seguint la política de comunicació del Kremlin que ha apostat pel canal de Telegram. Telegram és propietat de l’emprenedor rus Pavel Durov que, anys enrere va estar enfrontat amb Vladimir Putin, però el 2020 van fer les paus i des de la invasió russa d’Ucraïna s’ha posat al servei del Kremlin. Ucraïna ha prohibit Telegram. Durov va ser detingut a França a finals d’agost acusat de facilitar a Telegram la difusió de missatges vinculats amb el tràfic de menors i drogues, terrorisme, delictes d’odi o fraus.

El periodista de Komsomolskaya Pravda va deixar de pujar videos a X el 21 de febrer del 2022, tres dies abans de la invasió russa d’Ucraïna. Entre les seves últimes actuacions en aquesta xarxa hi ha el reenviament dels posts que va escriure-hi Josep Lluís Alay, cap de l’Oficina de Carles Puigdemont, en què reproduïa els seus articles a El Punt Avui. Un d’aquests articles  distribuïts per Alay es titulava “Somalilàndia. La Catalunya de l’Àfrica Oriental”.

(Visited 253 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari