Site icon El Triangle

El PSOE guanyaria les eleccions del 23-J només mig punt per davant del PP

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Comitè Federal del PSOE (ACN)

El baròmetre de juny del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) manté com a guanyador de les eleccions del 23-J al PSOE amb el 31,2% dels vots, només mig punt per davant del PP, que obtindria el 30,7% dels vots. Segons les dades del CIS, els dos principals partits a Espanya creixen en relació amb el baròmetre de maig, un cop han passat els comicis del 28-M i després que Ciutadans anunciés la decisió de no presentar-se a les eleccions generals.

Els populars incrementen més l’estimació de vot, en 3,5 punts, mentre que els socialistes creixen 2,1 punts. D’aquesta manera, la distància entre el PSOE i el PP es redueix dels 1,9 als 0,5 punts en un mes. El CIS torna a situar com a tercera força Sumar, amb el 14,3% dels vots.

La plataforma de Yolanda Díaz creix dos punts amb la integració de Podem, però continua sent menys del que el CIS els atorgava fa un mes per separat: el baròmetre de maig donava el 12,3% dels vots a Sumar i el 6,1% a Unides Podem. Vox seria quarta força amb un resultat calcat al de fa un mes, amb el 10,6% dels vots.

Pel que fa als partits independentistes, ERC obtindria l’1,8% dels vots (sis dècimes menys que al maig), Junts l’1,6% (quatre dècimes més) i la CUP el 0,5% (dues dècimes menys).

Exit mobile version