Site icon El Triangle

Els sindicats d’educació protesten pel bloqueig de les negociacions

Els sindicats d'educació es concentren davant la seu del Departament

Els sindicats dels professionals de l’ensenyament s’han concentrat aquest matí a les portes del Departament d’Educació, encapçalat pel conseller Josep Gonzàlez-Cambray, per exigir una “negociació real” que reverteixi les retallades. Els sindicats ja van advertir la setmana passada que tornarien les mobilitzacions si no hi ha avenços en les negociacions, i han convocat la protesta d’aquest dimarts coincidint amb la reunió tècnica que se celebrava a l’interior de la seu del departament.

“Les negociacions per ara no van gens bé. No hem avançat gens”, ha criticat Teresa Esperabé, de CCOO, en declaracions a Betevé. El sindicat USTEC-STEs, per la seva banda, ha assenyalat la “incapacitat pel diàleg” del conseller Cambray, i ha tornat a demanar la seva dimissió. Els sindicats es queixen que el Departament no els ha fet “cap proposta digna” i que “ignora les reivindicacions del personal docent”.

Els representants del professorat reclamen, concretament, elaborar un pacte d’estabilitat pel personal interí i reduir el percentatge d’aquests treballadors, així com augmentar la inversió en educació fins al 6% del PIB català, reduir dues hores lectives pels docents majors de 50 anys i equiparar el salari dels professors de formació professional.

Exit mobile version