Site icon El Triangle

Els sindicats d’educació convoquen més vagues pel setembre

Un miler de professors es manifesten contra Cambray

Els sindicats USTEC-STEs, CCOO, Intersindical, Aspepc, UGT, CGT i USOC han convocat noves mobilitzacions i jornades de vaga per a l’inici del curs vinent. En una roda de premsa conjunta, els sindicats han anunciat que hi haurà aturades els dies 7 i 28 de setembre i que es faran accions reivindicatives durant el 5 de setembre, complint així l’amenaça de noves vagues que van advertir a finals de l’últim curs.

Les organitzacions de professionals de l’ensenyament han assegurat que serà un inici de curs “ingovernable” i que les classes no començaran “amb normalitat” si el Departament d’Educació no escolta la comunitat educativa. El dia 5, el primer per als alumnes d’infantil i primària, es preveuen concentracions davant dels ajuntaments; el dia 7, quan comencen les classes els estudiants d’ESO, batxillerat i formació professional, hi haurà vaga educativa tot el dia i concentració al Parlament; i el 28 de setembre es repetiran les aturades totals i se celebrarà una manifestació unitària.

Les protestes de la comunitat educativa contra les decisions del departament que encapçala Josep Gonzàlez-Cambray van començar el passat mes de març arran de l’avançament del calendari escolar, la gota que va fer vessar el got, però les demandes dels sindicats van més enllà i estan relacionades, principalment, amb les condicions laborals. El professorat reclama la retirada d’una hora lectiva de l’horari dels docents a partir del curs vinent, la reducció de ràtios a tots els cursos i la retirada dels nous currículums i del decret de plantilles.

Exit mobile version