Site icon El Triangle

Puigdemont deixarà de presidir Junts per Catalunya el juny

El líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha anunciat en un comunicat a la militància de Junts per Catalunya que deixarà de presidir el partit i que, per això, no es presentarà a la reelecció en el pròxim congrés de Junts, previst el 4 de juny a Argelers (França). En l’escrit, Puigdemont ha argumentat que “és necessari que el partit tingui una nova presidència que participi de les reunions executives, que participi a fons de les decisions polítiques que calgui adoptar”.

L’encara líder de Junts ha reconegut en el comunicat que no ha estat implicat en el dia a dia del partit i, en aquest sentit, s’ha mostrat agraït per la “generositat” i el “respecte” que ha rebut dels afiliats. Puigdemont també ha dedicat unes paraules al secretari general del partit, Jordi Sánchez, que també deixarà el seu càrrec a la formació, i ha destacat la seva “dedicació sense límits”.

L’expresident de la Generalitat ha demanat a les persones de Junts “amb una demostrada capacitat de lideratge” que facin un pas endavant, i ha assegurat que “qui assumeixi la presidència comptarà amb el meu suport d’entrada“. Per ara, els noms més sonats per rellevar Sánchez i Puigdemont són, respectivament, l’exconseller Jordi Turull i la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Ambdós, però, han de prendre encara la decisió definitiva.

Exit mobile version