Puigdemont deixarà de presidir Junts per Catalunya el juny

L'expresident argumenta que cal un nou lideratge "que participi a fons de les decisions polítiques"

El líder de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont

Foto: @salvaverges

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha anunciat en un comunicat a la militància de Junts per Catalunya que deixarà de presidir el partit i que, per això, no es presentarà a la reelecció en el pròxim congrés de Junts, previst el 4 de juny a Argelers (França). En l’escrit, Puigdemont ha argumentat que “és necessari que el partit tingui una nova presidència que participi de les reunions executives, que participi a fons de les decisions polítiques que calgui adoptar”.

L’encara líder de Junts ha reconegut en el comunicat que no ha estat implicat en el dia a dia del partit i, en aquest sentit, s’ha mostrat agraït per la “generositat” i el “respecte” que ha rebut dels afiliats. Puigdemont també ha dedicat unes paraules al secretari general del partit, Jordi Sánchez, que també deixarà el seu càrrec a la formació, i ha destacat la seva “dedicació sense límits”.

L’expresident de la Generalitat ha demanat a les persones de Junts “amb una demostrada capacitat de lideratge” que facin un pas endavant, i ha assegurat que “qui assumeixi la presidència comptarà amb el meu suport d’entrada“. Per ara, els noms més sonats per rellevar Sánchez i Puigdemont són, respectivament, l’exconseller Jordi Turull i la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Ambdós, però, han de prendre encara la decisió definitiva.

(Visited 50 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari