Site icon El Triangle

Agressió homòfoba a un jove a Girona

Campanya "Davant l'odi, actua" de l'Observatori contra la LGTBIfobia CG

Campanya "Davant l'odi, actua" de l'Observatori contra la LGTBIfobia CG.

Els Mossos d’Esquadra estan investigant una agressió homòfoba a un jove de Girona avui, diumenge 20 de març, a dos quarts de sis del matí. La víctima, que portava una màscara amb un arc de Sant Martí, volia tornar a casa en taxi des de l’avinguda Ramon Folch. No va trobar cap disponible i va començar a caminar cap al barri de Sant Narcís.

Quan va passar pel Parc Central, prop de l’estació de tren, dos homes d’entre 30 i 40 anys li van demanar tabac. El jove els va respondre que no fumava i va continuar caminant. Els individus li van agredir amb empentes, cops de puny i puntades de peu, acompanyats d’insults com ‘Maricón de merda’, ‘No hauries d’haver nascut’ i ‘Et violarem’. Només es van detenir i van fugir quan un membre de seguretat privada de l’estació va defensar a la víctima.

El jove, Tato, ha explicat a ACN que va passar “molta por”: “De seguida vaig pensar en el cas de Samuel de Galícia i altres moments. La veritat és que em vaig espantar molt”. Ha assegurat que “en cap cas” hi havia cap motiu i que els insults van començar “gratuïtament”: “Només per portar una màscara amb l’arc de Sant Martí em va caure un ‘maricón de merda’ per la cara”. “No pot ser que per ser diferents o pensar diferent passin aquestes coses. Això no pot tornar a succeir. Ha d’acabar. No és una baralla. És linxar-te per fer mal, per odi”, ha assenyalat.

Manifestació contra la LGTBIfòbia

S’ha organitzat una manifestació en suport a la víctima de l’agressió homòfoba aquest diumenge, 27 de març, a la plaça del Vi de Girona. Han assistit unes 50 persones de diverses entitats i partits polítics. Al final s’ha llegit un manifest per condemnar les agressions contra el col·lectiu LGTBI.

Pau Gálvez, membre d’una plataforma del col·lectiu a Girona, ha advertit que “hi ha un degoteig d’aquesta mena d’agressions a la demarcació” i ha lamentat que la situació “no és prou visible”. “Això d’avui és molt greu, però en molts pobles ens insulten i, si no es denuncia, això els empara a seguir-ho fent”, ha sentenciat.

Exit mobile version