Site icon El Triangle

Diversos sindicats ocupen Educació i demanen la dimissió de Cambray

Els sindicats ocupen el Departament d'Educació

Un centenar de persones han ocupat aquest dijous el Departament d’Educació de la Generalitat per demanar la dimissió del titular de la conselleria, Josep Gonzàlez-Cambray, arran de l’avançament del curs escolar que va anunciar la setmana passada. Els sindicats USTEC, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc·Sps i UGT, convocants de la protesta, s’han reunit davant l’edifici del Departament i han cridat consignes com “Cambray dimissió, petit dictador”. Els manifestants han ocupat el vestíbul i han pujat fins a la planta on es troba el gabinet del conseller exigint reunir-se amb ell, però el titular d’Educació no es trobava a l’edifici.

En un comunicat, els sindicats han anunciat que no assistiran a la taula de negociació sectorial “fins que aquest Departament i el seu màxim representant es retractin de les seves declaracions, retirin l’ordre de calendari i iniciïn realment un procés de negociació”. Pel que fa al nou calendari escolar, els professionals d’educació han assegurat que “l’avançament del curs representa greus problemes logístics i organitzatius que afectaran no només al professorat sinó a l’alumnat i a les seves famílies” i han assenyalat que l’Administració “no pot garantir a dia d’avui, amb els procediments que tenim, que a 1 de setembre hi hagi tot el personal als centres ni tampoc la preparació del curs amb tots els canvis que provocaran els nous currículums”.

Les organitzacions de treballadors han retret a Cambray que el Departament hagi decidit “saltar-se la negociació de forma unilateral”, i la Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics, encapçalada per Dolors Collell, ha decidit oferir una reunió a un dels portaveus de cada sindicat. No obstant això, els sindicats han emplaçat els professionals dels centres educatius a “concretar propostes de mobilització contundents”.

Exit mobile version