Diversos sindicats ocupen Educació i demanen la dimissió de Cambray

Asseguren que no seuran a la taula sectorial fins que es retiri l'avançament del calendari i s'iniciï una negociació

Els sindicats ocupen el Departament d'Educació

Foto: @USTECSTEs

Un centenar de persones han ocupat aquest dijous el Departament d’Educació de la Generalitat per demanar la dimissió del titular de la conselleria, Josep Gonzàlez-Cambray, arran de l’avançament del curs escolar que va anunciar la setmana passada. Els sindicats USTEC, CCOO, Intersindical-CSC, Aspepc·Sps i UGT, convocants de la protesta, s’han reunit davant l’edifici del Departament i han cridat consignes com “Cambray dimissió, petit dictador”. Els manifestants han ocupat el vestíbul i han pujat fins a la planta on es troba el gabinet del conseller exigint reunir-se amb ell, però el titular d’Educació no es trobava a l’edifici.

En un comunicat, els sindicats han anunciat que no assistiran a la taula de negociació sectorial “fins que aquest Departament i el seu màxim representant es retractin de les seves declaracions, retirin l’ordre de calendari i iniciïn realment un procés de negociació”. Pel que fa al nou calendari escolar, els professionals d’educació han assegurat que “l’avançament del curs representa greus problemes logístics i organitzatius que afectaran no només al professorat sinó a l’alumnat i a les seves famílies” i han assenyalat que l’Administració “no pot garantir a dia d’avui, amb els procediments que tenim, que a 1 de setembre hi hagi tot el personal als centres ni tampoc la preparació del curs amb tots els canvis que provocaran els nous currículums”.

Les organitzacions de treballadors han retret a Cambray que el Departament hagi decidit “saltar-se la negociació de forma unilateral”, i la Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics, encapçalada per Dolors Collell, ha decidit oferir una reunió a un dels portaveus de cada sindicat. No obstant això, els sindicats han emplaçat els professionals dels centres educatius a “concretar propostes de mobilització contundents”.

(Visited 142 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari