Enric Hernández, director de ‘El Periódico de Catalunya’, va escriure un article que va molestar molt al món independentista. Es titulava ‘No ens assenyaleu” i començava dient “No ens dividiu entre bons i dolents, demòcrates i antidemòcrates, patriotes i traïdors… Les vostres línies vermelles les trepitgem diàriament”. L’article no especificava si es referia als independentistes o els antiindependentistes però els primers es van donar per al·ludits i twitter va encendre’s amb crítiques i paraules gruixudes contra ell.
Aquestes crítiques i insults s’han reproduït després d’un tweet d’Hernández en el qual qüestionava l’informe que ha publicat el Cercle Català de Negocis i que conclou que Catalunya és la comunitat menys corrupta d’Espanya. Segons l’autor de l’informe, Ramir de Porrata, a Catalunya només hi ha hagut 45 cassos de corrupció entre el 1984 i el 2013 mentre que al conjunt d’Espanya n’hi ha hagut 534.
El director de ‘El Periódico’ s’estranya que l’estudi s’acabi el 2013 sense temps per incloure la confessió de Jordi Pujol. De Porrata li contesta que sí es menciona i, malgrat que l’informe se suposa que s’acaba el 2013, una diapositiva esmenta el frau fiscal de l’ex-president.
A partir d’aquí li ha caigut a Enric Hernández una tempesta de tweets: #CUP#JuntspelSí: “Quina vergonya!! Tan malament ens hem portat a Catalunya per tenir aquests periodistes?”. Eduard Cabús: “Vigila Enric Hernández, també és corrupció mentir des dels diaris amb finalitats espúries”. Ferran Otif: “Per tenir una mostra de la baixesa moral i periodística d’Enric Hernández seguiu el fil de la mentida que ha piulat”.
Entretinguts en la caça del periodista, cap d’aquests twitaires s’ha preguntat perquè a l’estudi del Cercle Català de Negocis no hi apareix cap dels cassos que va acabar amb la dimissió de consellers del govern Pujol, com Josep Maria Cullell o Jordi Planasdemunt, o la del propi secretari general de la Presidència, Lluís Prenafeta.