El PP catalán tacha de «ficción» la operación Cataluña

El secretario general, Santi Rodríguez, coincide con la ex-mano derecha de Fernández Díaz, investigado por el caso Kitchen, en que se trata un invento del independentismo

Santi Rodríguez

El Partit Popular de Catalunya (PPC) ha descrit aquest dimarts com una «ficció per alimentar la teoria de la conspiració de l’Estat contra els independentistes» l’operació Catalunya, la suposada trama ordida contra figures de l’independentisme pel Ministeri de l’Interior durant l’etapa de Jorge Fernández Díaz com a ministre del govern de Mariano Rajoy.

Aquesta consideració, expressada pel secretari general del PPC, Santi Rodríguez, en una entrevista concedida a Cafè d’Idees (RTVE), coincideix amb les paraules de l’ex-mà dreta de Fernández Díaz a Interior, l’exsecretari d’Estat de Seguridad Francisco Martínez -conegut pel sobrenom Paco Bomba-, que va descriure l’operació Catalunya com un «relat mític» nodrit per l’independentisme. Martínez, considerat una de les figures principals de la suposada trama, és també un dels investigats del cas Kitchen, sobre l’espionatge a l’extresorer del PP Luis Bárcenas.

«No tinc constància que existeixi», ha dit sobre l’operació Catalunya Santi Rodríguez, per a qui «l’única conspiració» ha estat la «d’un govern independentista contra la societat catalana».

El dirigent popular i exdiputat, d’altra banda, ha indicat que Fernández Díaz va demanar ser suspès com a militat pel fet d’estar immers en un procés judicial, i ha volgut diferenciar aquest cas del de l’exlíder dels populars catalans i senadora Alícia Sánchez Camacho, a qui també s’atribueix un paper a la suposada trama contra figures de l’independentisme, però a qui no afecta cap causa.

(Visited 70 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deja un comentario