Dolors Feliu: dirigir la Assemblea Nacional Catalana des de un despacho de la Generalitat

La presidenta de la ANC interviene en TV3, participa en actos en el extranjero y tuitea en horas en las que se supone que está trabajando en Presidència

Dolors Feliu presideix la plataforma independentista Assemblea Nacional Catalana (ANC) des del 21 de maig. El dimarts 8 de novembre feia una piulada a Twitter on explicava que “avui ha sortit publicada una destinació temporal a la que he optat al Gabinet Jurídic de la Generalitat, on sóc funcionària des de 1994. És una plaça amb menys dedicació i menys nivell que la que ocupava, per poder dedicar més temps a l’Assemblea i al voluntariat activista”. Pujava aquesta piulada a la xarxa a les 10:53 hores del matí d’aquell dimarts, en horari laboral.

Si fem cas a allò que explica Feliu, abans del 8 de novembre era funcionària de la Generalitat però ocupant un altre càrrec. Al seu perfil de Linkedin no hi consta la seva nova funció a l’administració autonòmica. L’última inscripció que hi ha posat detalla que des del gener del 2011 i fins l’actualitat és directora general de Serveis Consultius de la Generalitat. Aquest càrrec l’ocupa, però, des del juny del 2021, Arantzazu Colom. El Diari Oficial de la Generalitat va publicar el gener del 2019 la destitució de Dolors Feliu com a directora general, moment a partir del qual va passar a ser advocada del Gabinet Jurídic de Presidència.

El seu nou càrrec a Presidència és el de responsable de suport i relacions consultives, a la Direcció General de Serveis Consultius i Coordinació Jurídica del Gabinet Jurídic del Departament de Presidència. L’endemà de la seva selecció per aquest càrrec, el dimecres 9 de novembre, tuitejava a les 9:25 hores “crec en la causa pública. Sóc funcionària d’oposició. He dedicat la meva vida a defensar com advocada davant el Tribunal Constitucional les decisions i lleis del nostre Parlament. Ara l’única defensa és la independència”. I es dedica en cos i ànima a aquesta defensa, hores d’oficina incloses.

El dimarts 15 de novembre, a les 9:15 hores del matí, entrava en directe des del seu despatx al programa Els matins de TV3 per expressar la seva opinió, com a presidenta de l’ANC, de la  proposta de derogació del delicte de sedició presentada al Congrés dels Diputats per PSOE i Unides Podem. Dos dies després, l’ANC i el Consell de la República Catalana, feien un acte, a Brussel·les, amb el lema “El dret a la veritat i atemptats terroristes: Definint límits”. Hi estava anunciada la participació dels advocats Jaume-Alonso Cuevillas i Nico Krisch moderats per l’ex-delegada de la Generalitat a la Unió Europea, Erika Casajoana. Dolors Feliu no apareixia en el cartell de promoció de l’acte però va acabar participant-hi des de la mesa presidencial. Hi va declarar que “el terrorisme indiscriminat és una de les pitjors xacres del nostre temps, i cal investigar-lo. Els atemptats de Catalunya d’agost de 2017 són un afer de rellevància internacional, atès que la majoria de les víctimes no tenien nacionalitat espanyola”. L’acte va començar a les 6 de la tarda.

El dilluns 24 d’octubre, quan encara no havia estat designada pel nou càrrec, Feliu es va desplaçar a Londres per fer una xerrada a una sala del Parlament britànic organitzada per Assemblea England. La conferència, que es titulava “Status on Catalonia. What is next for the independence movement”, va començar a les 6 de la tarda. El dimecres 5 d’octubre i el dilluns 10 d’octubre també es va escapar de la feina pel matí per assistir a dos actes amb participació de l’ANC davant el Palau de Justícia, a l’avinguda Lluís Companys de Barcelona. L’ANC ho divulgava en dues piulades pujades a Twitter a les 12:03 hores del dia 5 i a les 13:38 hores del dia 10. Feliu no podia faltar en uns actes on, segons s’afirmava en la segona piulada, “es vol visibilitzar la causa general de tota la cúpula judicial contra l’independentisme”.

El nou lloc de treball al Gabinet Jurídic de Presidència de la Generalitat que es va concedir a Dolors Feliu el 8 de novembre està remunerat amb quasi 70.000 euros anuals (69.641,90 euros, exactament), la qual cosa representa una mensualitat de 5.042,18 euros, per 37,5 hores de treball a la setmana. Com a directora general, cobrava uns 90.000 euros anuals.

Quan es va fer públic el nomenament de Dolors Feliu pel nou càrrec van sorgir moltes crítiques per treballar al Departament de Presidència d’un govern al qual ha demanat la dimissió. Fer-ho en representació de l’ANC en hores de treball remunerades per aquest govern és encara més xocant.

(Visited 323 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deja un comentario