Site icon El Triangle

La policia patriòtica va espiar el Marroc, que creia que tenia pactes amb l’independentisme

Jorge Fernández Díaz

Jorge Fernández Díaz

L’anomenada policia patriòtica va espiar alts funcionaris del Marroc, com el cònsol a Barcelona, perquè sospitava que les autoritats marroquines estaven aliades amb l’independentisme segons revela una investigació de RAC1.

El temor del ministeri de l’Interior a l’època de Jorge Fernández Díaz a una aliança catalano-marroquina era tan gran que el mateix ministre va autoritzar seguiments, la captació de confidents i l’ús de fons reservats per intentar esbrinar si el govern marroquí tenia un acord secret amb la Generalitat, aleshores presidida per Artur Mas.

El desplegament policial va començar a mitjans del 2014 i es va allargar com a mínim dos anys, fins al 2016, encara que les primeres sospites eren anteriors, del 2013, segons explica l’emissora.

RAC1 ha tingut accés a dos informes dels anys 2014 i 2015 que van arribar a la taula del ministre de l’Interior i que demostren l’abast de la trama. Entre molta altra informació, els documents confidencials recullen el contingut de les reunions que el cònsol del Marroc a Barcelona va mantenir amb persones de la comunitat marroquina que, segons la policia patriòtica, feien difusió del missatge independentista.

Exit mobile version