Site icon El Triangle

Israel promet una investigació “exhaustiva” de l’atac al personal de World Central Kitchen: “Arribarem al fons de la qüestió”

Bandera d'Israel

L’exèrcit israelià ha promès una investigació “exhaustiva” de l’atac que s’ha produït aquest dimarts sobre un comboi de l’ONG World Central Kitchen i que ha provocat la mort de set treballadors de l’organització. “Arribarem al fons de la qüestió”, ha assegurat en un vídeo publicat a X el portaveu de les Forces de Defensa d’Israel, Daniel Hagari.

Segons ha detallat el dirigent, la inspecció anirà a càrrec d’un grup d’experts “independent” i els resultats es compartiran “de forma transparent”. “Això ens ajudarà a reduir el risc que esdeveniments com aquests tornin a succeir”, ha apuntat Hagari.

En el mateix missatge, el dirigent militar ha qualificat les circumstàncies de “tràgiques” i ha defensat la tasca d’organitzacions com World Central Kitchen. “L’organització també va ajudar els israelians després dels atacs del 7 d’octubre; la seva feina és crítica i són la primera línia de la humanitat”, ha destacat.

Al mateix temps, Hagari ha insistit que l’exèrcit israelià està “compromès” amb la llei internacional i que està “decidit” a examinar les seves operacions “de forma transparent i exhaustiva”.

Exit mobile version