Site icon El Triangle

El jutge deixa en llibertat l’exassessor d’Ábalos, investigat per suposades mossegades en la compra de mascaretes

José Luis Ábalos

José Luis Ábalos

El jutge de l’Audiència Nacional que investiga Koldo García Izaguirre -qui va ser assessor del ja exministre de Transports José Luis Ábalos (PSOE)- pel suposat cobrament de comissions il·legals en la compra de mascaretes durant la pandèmia, ha decidit deixar-lo en llibertat. L’arrest de García es va produir aquest dimarts, en un operatiu de la Fiscalia Anticorrupció i la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil en el marc d’un cas que investiga pràctiques corruptes en la compra de mascaretes durant la pandèmia de covid-19.

Com l’exassessor d’Ábalos, també han quedat en llibertat la resta de detinguts: el germà de García, Joseba García Izaguirre; l’empresari i president del Zamora Club de Futbol, Víctor de Aldama; i l’empresari basc Íñigo Rotaetxe. L’esposa de Koldo García, Patricia Úriz, també va ser detinguda, però va quedar en llibertat després de passar per dependències policials.

Concretament, se’ls investiga per pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals, suborn, tràfic d’influències i delicte contra la Hisenda Pública. Les indagacions policials se centren en els 53 milions d’euros que el Ministeri de Transports, el de l’Interior i les comunitats autònomes de les Illes Canàries i les Balears haurien desemborsat d’urgència per comprar mascaretes a una empresa aliena al sector, amb la qual haurien contactat mitjançant el llavors assessor d’Ábalos.

Exit mobile version