Site icon El Triangle

La Sindicatura de Comptes detecta “fraccionament indegut de contractes” al Centre d’Estudis Jurídics de la Generalitat

La Sindicatura de Comptes

La Sindicatura de Comptes

La Sindicatura de Comptes ha detectat un “fraccionament indegut de contractes” al Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), un organisme autònom administratiu adscrit al Departament de Justícia de la Generalitat que fa formació especialitzada i investigació.

Segons un informe de la Sindicatura, que ha analitzat els comptes del 2020, l’entitat va dur a terme aquest any 1.639 activitats de formació i va formalitzar 2.070 contractes per un valor de poc més d’un milió i mig d’euros.

El treball assenyala incidències relacionades amb les contractacions successives per cobrir necessitats recurrents o previsibles. Per aquest motiu, la Sindicatura hi veu fraccionament de contactes i un incompliment de la Llei de contractes del sector públic, difon l’ACN.

En l’apartat de recomanacions de l’informe, la Sindicatura proposa que el centre revisi “la planificació i millorar el control dels procediments per garantir els principis de concurrència i d’igualtat”, així com programar adequadament la licitació i l’adjudicació dels contractes per evitar “l’ús de la contractació menor de forma substitutòria”.

També recomana actualitzar els barems de les remuneracions de la contractació per activitats docents i anàlogues, i que s’hi prevegin totes les modalitats d’activitats de formació i recerca. D’altra banda, insta a actualitzar els preus públics per a les activitats formatives i pel lloguer d’espais, afegeix la mateixa informació.

La Sindicatura de Comptes va decidir fer un informe perquè l’entitat, que no es fiscalitzava des del 2004, va rebre transferències finalistes per a la gestió de les activitats finançades amb fons de formació contínua, i per activitats de formació i investigació relacionades amb la violència masclista, per 205.000 euros.

Exit mobile version