Site icon El Triangle

Infermeres de Catalunya admet que Salut les ha “forçat” a desconvocar la vaga

Manifestació convocada pel sindicat Infermeres (Laura Fíguls, ACN)

El sindicat Infermeres de Catalunya ha admès en una carta dirigida a les professionals del sector que han desconvocat la vaga indefinida en veure que el Departament de Salut no accediria a certes reivindicacions si no es negociaven a les meses oficials de negociació, on hi ha els sindicats majoritaris. La carta reivindica les mesures aconseguides, però reconeix que són “insuficients” i que no es pot anar més enllà per la negativa de Salut a arribar a més acords fora dels convenis amb les altres organitzacions de treballadors.

En el comunicat, el sindicat assegura que s’han vist “forçades a contracor i amb tota la ràbia del món” a desconvocar la vaga davant d’un govern que “es tanca en banda amb la complicitat dels sindicats majoritaris”. “Som conscients de la tristesa i decepció de moltes infermeres, i ho compartim”, lamenta Infermeres de Catalunya, que considera que, malgrat tot, la vaga ha unit tot el sector i ha permès dialogar amb Salut per aconseguir millores laborals i professionals en el dia a dia de la professió, “reivindicacions que inicialment eren impossibles”.

No obstant això, el sindicat lamenta que no s’hagi aconseguit el complement retributiu d’entre 400 i 600 euros mensuals perquè el departament “s’ha tancat i negat a poder fer-ho possible”, mostrant-se “intransigent, sense cap opció a debat ni a rèplica”. De fet, segons Infermeres de Catalunya, Salut ha dit que no es podia negociar aquest complement fora dels espais legals de negociació amb sindicats que tenen representació a la mesa sectorial: Metges de Catalunya, SATSE, CCOO i UGT.

En aquest sentit, el sindicat d’infermeres ha criticat la “brutal pressió” dels sindicats signants del tercer acord de l’ICS i del conveni del Siscat per tal que Salut no es reunís amb Infermeres de Catalunya: “No podem continuar una vaga en la qual les infermeres estan patint pèrdues econòmiques i coaccions contínues, sabent que el conseller (Manel Balcells) no pactarà amb nosaltres per aquestes brutals pressions”, lamenten.

“Hem après que no es negocia res, que tot està parlat d’abans i que el Govern i els sindicats treballen plegats”, assegura el comunicat, que també critica que les “cadires i xiringuitos estan per sobre dels professionals i la defensa dels seus drets laborals”.

Exit mobile version