Site icon El Triangle

Simó anuncia “canvis de fons” per potenciar el Consell Superior d’Avaluació

La consellera Anna Simó

La consellera d’Educació de la Generalitat, Anna Simó, ha anunciat aquest dilluns “canvis de fons” a partir del gener al Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu per convertir-lo en “en una agència potent” d’avaluació i prospecció educativa, un ens ja previst per la Llei d’Educació de Catalunya (LEC).

Després dels mals resultats de Catalunya a l’informe PISA i la polèmica per l’atribució inicial a una mostra errònia, la consellera Simó ha defensat que l’agència ha de ser “la proa” del departament perquè cal ser “molt exigents i rigorosos” en l’avaluació de les polítiques educatives, recull l’ACN.

Simó, que ha descartat donar un cop de timó, ha indicat que ja s’havia detectat una crisi educativa a Catalunya sobre la qual s’han adoptat mesures que ja donen resultats. A més, ha considerat que la polèmica generada per la davallada a l’informe PISA proporciona “una oportunitat” per centrar el debat en l’educació, i ha cridat a “fer pinya” per “apuntalar” un sistema del qual ha dit que té bons fonaments per també “punts que trontollen”.

La consellera ha presentat deu objectius a llarg termini, entre els quals hi ha un compromís de país per a la inclusió d’alumnes vulnerables, un pacte per una educació universal i gratuïta per als nens de fins a 3 anys, millores en la formació dels docents, millores en l’ensenyament de la lectura i les matemàtiques, un pla per reduir l’abandonament escolar al 10%, i l’establiment d’un pla d’educació a temps complet amb activitats extraescolars que tinguin valor curricular, com el de Portugal.

Exit mobile version